maanantai 25. helmikuuta 2013

Kiekonsuoja

Tarttis saara uusi kiekonsuoja eteen koska nykyinen muovinen on turhan jäykkä ja painava. Täältähän niitä saisi ostaa valmiina suht' edullisesti (20 $/kiekko). Mutta kun päälle tulee postikulut, tullit ja alvit niin ehkä kimppatilauksena menisi mutta yksin en kehtaa tilata.

Täällä puolestaan keskustellaan poolopyörien lisäksi myös kiekonsuojamateriaaleista. Esillä on ollut mm. rakennuksilla suojamateriaalina käytettävä "pillimuovi". Saakohan moista Kokkolasta? Muita ehdotuksia materiaaliksi?

Onko keskuudessamme siis muita, jotka haikailevat kunnollisen kiekonsuojan perään? Jos on niin kiinnostaisiko kimppatilaus Fixcraft:iin tai osuus passelista kotimaasta löytyvästä tee-se-itse-värkistä?

Ja olisihan tuo suoja oiva alusta sponsoritarrojen kiinnitykseenkin... ;-)

42 kommenttia:

 1. Juuri tänään kävin katsomassa kuinka etra megastore on auki mutta meinaat ettei kannata tuosta materiaalista?

  VastaaPoista
 2. Mitenkäs tämä uusi muotivillitys muovipussin laminointi? Sponsoreilta pyytää muovipusseja niin ei tarvitse edes erillisiä tarroja!

  VastaaPoista
 3. Kyllähän se käyttämäni Etran muovilevykin menettelee mutta suojaa vähän turhankin hyvin eli on aika painava. Pahvistakin suojia vissiin on väkerretty mutta ehkä se ei Suomen suvessa ole paras mahdollinen materiaali... Jokin ohut ja kevyt muovintapainen lienee kuitenkin paras.

  VastaaPoista
 4. Tuli tuossa mieleen toiseen harrastukseeni liittyen...
  Lennokeita kuljetetaan välillä laatikoissa, jotka on tehty sellaisesta kevyestä pahvin näköisestä muovista. Voisin tiedustella mikä materiaali oikein on kyseessä ja paljon kyseinen matsku kustantaa ja painaa. Voisi olla käypää värkkiä, kun on vedenpitävääkin ja kestävää.
  Palaan asiaan.

  VastaaPoista
 5. Onkohan tuo pillimuovi samaa kuin tuo aaltomuovi, jota etran sivujen mukaan ainakin olisi saatavilla.

  VastaaPoista
 6. http://tuotteet.etra.fi/fi/g2226696/pp-kennolevyt
  Tuota tarkoitin siis.

  VastaaPoista
 7. Tuo Royn mainitsema matsku vaikuttaa lupaavalta.

  Velden mainitsemaa kennolevyä taisin jo hiplailla Etralla. Vaikutti aika ohuelta. Mutta kannattanee vielä varmistaa asia. Etralla on kyllä palvelu kohdillaan; käydessäni pähkäilin kahden (2) myyjän kanssa sopivaa materiaalia varmaan lähes tunnin ajan. Olivat selvästi aidosti kiinnostuneita ratkaisemaan asiakkaan ongelman(!). Etsin todennäköisesti liian jytkyä materiaalia ekalla kerralla joten ehkä siellä kannattaa vierailla uudelleen.

  Jussip vinkkasi googlettamaan "ravikärryt pinnasuoja"...

  VastaaPoista
 8. Tuollahan se foorumillakin on mainittu että etrasta saa sitä kennolevyä. Vieläkin sattuisi iltavuoro niin pääsisi käymään.

  VastaaPoista
 9. Taidan velden kanssa puhua samasta materiaalista. Ja fixcraftin kuvassa oleva materiaali näyttää pahasti samalta tavaralta. Tuota käytetään lennokkilaatikkona juuri sen keveys/kestävyys-ominaisuuksien takia.
  Itse ostaisin 5mm tai 8mm kennolevyä... vaikea sanoa näkemättä tavaraa. Montakohan valmista suojusta saisi yhdestä tai kahdesta levystä? Kimppaa kehiin? Talkoilla kasaan?
  Jeh!

  VastaaPoista
 10. Nuo Etran kennolevyn ominaisuudet kuulostavat itse asiassa erinomaisilta tähän tarkoitukseen:
  "Kevyt, jäykkä, kosteudenkestävä ja murtumaton. Edullinen, monikäyttöinen, hyvä lämmönkesto ja helposti työstettävä materiaali sekä sisä- että ulkokäyttöön."

  VastaaPoista
 11. Miltä kuulostaa jos tekisi yhden ylimääräisen kiekonsuojan sapluunaksi johon leikkelisi ympyrän muotoon tekstin "cogkola bike polo" niin olisi helppo kilikolilla suhauttaa kaikille yhtenevät suojat?

  VastaaPoista
 12. Mä yritän tonkia tota pillimuovia jostain. Aikanaan kun työskentelin suurkuvatulostimilla noita kaikkia levyjä ois ollu saatavilla vaikka hurumycket ja ois saatavilla vieläkin mutta kyseinen ex-duuni on Helsingissä. Mä lähtisin kyllä tohon pillimuoviin koska se on kaikista keveintä ja älyttömän sitkeetä.

  VastaaPoista
 13. Mikäli kennolevy täyttää ennakko-odotukset ja hankintapaikaksi tulee Etra, niin:

  Levyn neliöhinta on aika suolainen – riippuen tietysti minkä vahvuuden valitsee – mutta mikäli levyn pystyy tehokkaasti hyödyntämään, niin suojuksen kappalehinta saattaa pysyä kohtuullisena?

  Suojukset lienevät kulutustavaraa joten mikäli kappalehinta ylittää kipurajan niin voisi kenties kysäistä Etraa sponsoriksi? Ilmaiset tai sopuhintaiset levyt meille ja esim. Etra-tarra suojukseen ja logo blogiin? No, kieltämättä aika optimistinen ajatus mutta kannattaa ehkä kuitenkin kysyä?

  Rouhean, rennon ja katu-uskottavan sapluunan vaihtoehtona voisi olla sen teko tulostamalla kaarelle asemoitu "virallinen logofontti" aakolmosille, liimaamalla arkit tarvittaessa yhteen ja askartelemalla-paskartelemalla kirjaimet auki. Tällöin järkevintä lienee esim. o-kirjainten jättäminen avonaisiksi tuhertamatta keskustoihin mitään tukihässäköitä? Voisi kenties harkita myös logon kilikolittamista suojukseen kahdella värillä (hopea & punaoranssi)?

  VastaaPoista
 14. Nuo fixcraftin suojat taitaa olla samaa materiaalia joten kannattaa siihen vähän suhteuttaa mitä nuo diy suojat tulisi maksamaan. Ei muutakun kiekko käteen ja etralle katselemaan millaisissa levyissä sitä myydään ja montako yhdestä saa.

  VastaaPoista
 15. Äsken kävin Etralla työasioissa ja kysyin: 2x2200x3200 tummansininen n.20e levy. Äkkiä laskettuna levystä tulisi n.550mm:n kiekkoja 20kpl. Suhteellisen kevyttä kamaa 280g/m2.
  En tiedä suostuisiko Trikatex leikkaamaan, kun niillä alipainepöytä ja cad-ohjattu leikkuri, joka tekis valmista jälkeä. Ei sillä, kannatan diy:tä ja talkoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uuh... Ihhana!
   Jos joku tekee leikkuutyön sopuhinnalla niin miksikäs ei! Mikäs sen parempaa, jos saisimme kaikille halukkaille viimeistellyt suojat. Jos tuota levyn ostamista ja leikkuuttamista vielä hiukan jalostaa, voisi joku (esim. mahdollinen yhdistys) luoda hiukan kassavirtaa, ja vaikkapa kattaa harjoittelutilakuluja jonkin verran.
   Olen ehdottomasti sen kannalla, että tarjousta kannattaa kysyä, jos on vähääkään kontakteja alan firmaan :)

   Poista
 16. Eli samalla hinnalla kun fixcraftista saa yhteen kiekkoon saa etralta kymmeneen kiekkoon. Pari levyä kun ostaa niin jää muutama varasuojakin.

  VastaaPoista
 17. No niinpäs tuo onkin. Asia selvästikin ylitti meikäläisen matemaattiset kyvyt.
  Pitäisikö keskuudestamme valita teknisesti (ja matemaattisesti) lahjakkaimmat yksilöt, jotka kävisivät lähipäivinä hommaamassa Etralta passeleimman materiaalin, paksuuden ja levykoon? Ja tietysti tänne voisi ilmaista halunsa osallistua levykimppaan?

  VastaaPoista
 18. Yritän epätoivoisesti pelastaa matemaatikon maineen rippeeni; oma hinta-arvioni perustui 8-milliseen kennolevyyn eli 8x2050x3050. Pienimmän myyntierän koko 6,25 m2 ja neliöhinta 23,60 e eli levyn hinta 147,50 e. Tuosta levystä tulee laskujeni mukaan n. 15 suojusta. Kappalehinnaksi jää 10 e. Ja kun yhteen kiekkoon tarvitaan kaksi suojusta, laakin hinnaksi tulee 20 e.
  5-millisellä levyllä (2050x3050) kappalehinnaksi tulee reilu 6 euroa eli kiekon hinnaksi 12 e. Tämä kaikki siis sillä olettamuksella, että PP-levy on paras vaihtoehto ja 5 mm minimivahvuus.

  Itsekin olen sillä kannalla, että muotoonleikkaus (ja rei'itykset nippusiteille tms.) olisi kiva saada valmiina. Diytä voi sitten harrastaa vaikkapa sillä kilikolistelulla ja muulla koristelulla?

  Ja mukana ollaan kimpassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otettiinko laskuissa huomioon ALV?
   5mm levy riittää varmasti :)

   Poista
  2. Aijuuei. Ja ALVin päälle vielä mahdolliset leikkauskulut ja kilikolit...

   Poista
 19. Fixcraft näköjään myy 4mm paksuja suojia, joten luulisi tuon 5mm paksuuden riittävän. Voisin itsekin etukiekkoon levyt hommata.

  VastaaPoista
 20. Hyvä huomio Veldeltä. Mikäli matsku on suurinpiirtein samaa niin ehkäpä siis tuota 5-millistä?

  Tiedoksi niille, jotka mahdollisesti miettivät "ainoan" fillarinsa etukiekon levyttämistä; homma onnistuu tosi helposti ja nopeasti nippusiteillä. Eli pooloiluun suojus kiinni ja halutessa session jälkeen nipsutinaps-pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota pähkäilinkin aluksi... ei tekisi mieli ajella ympärinsä suojineen päivineen, mutta nippusiteellähän tuo ratkaistaan nopeasti ja kätevästi!

   Poista
 21. Levykinppaan onpi siis virallisesti ilmoittautunut:
  Juha, Roy, Tomi, Velde, olmonen, (Teemu?).
  Tuleeko muita?

  Voisitko Juha kysäistä Trikatex:ilta leikkuuhalukkuutta/-hintoja, jotta saisi kiekolle jonkinlaisen kokonaishinnan? Nykyinen muovilevyni oli helppo muotoonleikata tavallisilla saksilla ja kiinnitysreiät sai tehtyä näppärästi poralla. Tuollainen kennolevy saattaa kuitenkin olla haastavampi työstää (siististi) käsipelillä pehmeydestään huolimatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kävin päivällä Trikatexilla näytepalan kanssa (2mm), eivät pitäneet ongelmana ainakaan tuota 2mm eli lupasivat leikata. Hintapolitiikasta keskusteltaessa olivat sitä mieltä ettei voi kovinkaan paljoa maksaa, jos teen CAD-kuvan kiekosta leikkurille.
   Kuva ei ongelma, duunissa pelaan CADin kanssa päivittäin. Luotan harrastajaystävälliseen hinnoitteluun, olen valmis kokeilemaan.

   Poista
  2. Aivan mahtava homma!!

   Miltä se 2mm levy tuntui? toimisiko se 5mm levyä paremmin?

   Poista
  3. Kennorakenteesta "pillimuovista" johtuen kennojen suuntaisesti se on jäykkää ja toiseen suuntaan löysää, mutta niin se on 5mm:kin. Mutta ehkäpä kestävin ratkaisu olisi laittaa 2kpl 2mm:n kiekkoa päällekkäin siten leikattuna, että kennot asettuvat toisiinsa nähden ristikkäin. Väliin muutama tippa liimaa. Näin rakenne mahdollisimman tasalujaa joka suuntaan.

   Yksi 2mm paksu 500mm:n kiekko painaa 54g, joten yhteensä suojille tulisi painoa n.200g halkaisijasta riippuen.

   Poista
 22. Lisää minut listalle, mukana ollaan!

  VastaaPoista
 23. Pitäisikö sunnuntain pooloilujen yhteydessä yhdessä pähkiä sopivaa materiaalia, paksuutta, halkaisijaa, lopullista osallistujalistaa ym.? Ja yrittää rykäistä asiaa ensi viikolla käytännössä etiäpäin?

  VastaaPoista
 24. Kuulostaa hyvältä. Minullahan on sitten 26" kiekot mutta leikkelen tarvittaessa 28" suojista jos menee hankalaksi. Mielelläni tietysti otan molempaa kokoa kun ei tulevaisuuden suunnitelmista tiedä.

  VastaaPoista
 25. Eteen ja taakse mulle. Elikkä mukana olen.

  VastaaPoista
 26. Tilasin kennolevyn Etrasta tänään ja kuvakin on tulossa. Sunnuntaiksi varmaanki jonkinlainen pahvimalli raadin arvioitavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! Siinäpä sitä on raadille ajankulua sunnuntain hyppytunnin ajaksi...

   Poista
 27. Hyvä että tämäkin etenee! Oma tilauksenihan vaihtui nyt 28" pyörän vaihtumisen myötä.

  VastaaPoista