torstai 16. toukokuuta 2013

Fillarifotomaraton?

Koska porukassamme näyttää olevan kosolti valokuvausinnostusta ja -osaamista niin juolahtipa mieleeni josko kaksi vanhaa, erinomaista keksintöä – lällärit ja kuvamaratonin – voisi yhdistää?

Kisaan annettaisiin aiheet (5–10 kpl) ja määritettäisiin aika (1–2 h) jona kuvat täytyisi ottaa. Kuvien aiheet olisivat joko substantiiveja tai adjektiiveja kuten esim. "pyöreä", "punainen", "seinä", "nopeus" jne… Kyseessä ei olisi ensisijaisesti taide- tai tekniikkakilpailu vaan kisa, jossa menestyisi luovilla aiheen tulkinnoillaan ja toteuttamistavoillaan. Osallistua voisi niin kännykällä kuin perinteisillä kameroillakin. Lälläreissäkin tarvittavan avut eli hyvä paikallistuntemus ja nopeus edesauttaisivat menestymistä myös kuvamaratonissa. 

Homma alkaisi yhteislähdöllä sovitusta paikasta ja kisan loputtua keräännyttäisiin esim. sopivalle terassille. Jokainen esittelisi kännykästään/kamerastaan kuvansa tuomarille, joka diktaattorimaisesti valitsisi maratonin voittajan. Otokset voitaisiin laittaa myös nettiin.

Olisiko moiseen kiinnostusta? Jos, niin voisin järkätä kesällä ekan kisan.

19 kommenttia:

 1. Erittäin loistokas idea - ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea! Jos "tunnin kuvat" on kokkolassa mahdollinen niin voisi kokeilla vaikka filmikameralla ottaa kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että ainakin kuvatiimi tekee edelleen kuvat tunnissa.

   Poista
 3. Mukana tottakai :)
  Veikkaan, että Minnakin innostuu moisesta mittelöstä :)

  Voi kun vielä olisi filmikameroita. Tuolloin oli jännää, kun oli vain laaki/rasti-mahdollisuus, vaati tarkkaa mietintää ja sommittelua, ettei tullut tuhlanneeksi sitä kisaa ajatellen kallisarvoista ruutua.

  Nimim. Ricoh-fan 4 ever

  VastaaPoista
 4. Voisiko ensimmäinen FillariFotoMaraton olla jo tulevana lauantaina? Vaikkapa klo 18 alkaen? Ensin tunti-pari kuvaamista ja sitten lomps terassile purkamaan kuvasaalista. Sopiiko aikatauluihinne?
  Sään pitäisi ainakin oleman OK ja kisaan osallistumattomuus sopisi näin flunssatoipilaalle mainiosti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kyseessä on 25. päivä, en voi osallistua inventaarion takia :(
   Toivotan osallistujille tasaisia valo-olosuhteita ja lyhyitä suljinaikoja :)

   Poista
  2. Tottahan toki, tuosta tulee mahtavaa! Olen vapaa toisista touhuista klo 19, mutta liityn mieluusti seuraan sen jälkeen - vaikkapa terassiraatiin.

   Poista
  3. Joo, 25. päivää tarkoitin. Olisi hyvä, jos kaikki halukkaat pääsisivät mukaan ekalla kerralla eli ihan hyvin voidaan kekkerit siirtää myöhäisempäänkin ajankohtaan – esim. seuraavalle lauantaille mikäli se sopii paremmin. Tai voi kai kisailun pitää arki-iltanakin esim. klo 18 alkaen – varsinkin jos pidetään raativaihe terassilla kohtuullisena?

   Kiirettähän asian suhteen ei ole – FFM:iähän voi järjestää vaikka ympäri vuoden, mikäli homma havaitaan mielekkääksi toiminnaksi...

   Poista
  4. Mulle varmaankin sopii tuo 25. päivä. Käytännön jutut: pitääkö kuvat olla paperilla, vai onko raadilla läppäri käytössä, jolla saadaan purettua kuvat, vai miten homma toimisi?

   Poista
  5. Sopii ja näillä näkymin ensi lauantai myös. Itsellä on esimerkiksi tabletti johon käy ainakin oman canonin muistikortti suoraa (SDHC?) Sillä on näppärä kuvat selata. Kulkee myös kameralaukussa. Muilla on tietysti muun mallisia kortteja niin ei onnistu?

   Poista
  6. 1.6. sopisi minulle paremmin, mutta Minna on tuolloin toisaalla, joten osallistujien loppusumma olisi meidän osalta sama.
   Tuo tabletin käyttö raadituksessa on oiva ajatus! Vaikka en itse kaihda paperikuviakaan. Erikoisliikkeiden aukioloajat aiheuttavat hieman päänvaivaa, jos aikoo teettää ihan oikeita paperikuvia (lisää tähän pieni valinnainen saarna aidon paperille teetetyn valokuvan hyvistä puolista vs. itsetulostetun ja/tai ruudulta katsottuun verattuna :).

   Poista
  7. 1.6. on se Nollapiste-ilta. Pitäisikö siis sekin jättää laskuista? Toki samalle päivälle voi ottaa useampaakin äksöniä. :)

   Aurinkoahan riittää aika pitkälle iltaisin, moneltako Roy olisi vappaa tuolloin 25.5?

   Poista
  8. Mieluummin tietysti jakaa kivaa useammalle viikonlopulle. Kyllähän tosiaan myhemminkin illalla käy. Saadaan mukavia ilta-aurinko kuvia :)

   Poista
  9. No sehän se oli silloin..
   Mulla on merkattu 20 asti tulevana lauantaina, ja saattaa mennä ylikin...
   Eihän tuota maratoonia tarvi/kannata mun osallistumisen takia siirrellä, noita tullee myöhemmin lissää.
   Voin vaihtoehtoisesti liittyä seuraanne raaditus-vaiheessa (jos aikataulut osuvat kohdalle) ja tulla antamaan murskaavaa ja ei-niin-rakentavaa tekniikkapainotteista oppikirjakritiikkiä luupin ja punaviinilasein varustautuneena ;)

   Poista
 5. Paperikuva ei liene kovin käytännöllinen vaihtoehto vaikka niiden vertailu olisi varmaan helpointa. Kännykästähän kuvat voisi lähettää sähköpostilla, jolloin niitä voisi tsekkailla tabletilla/läppärillä. Ja kameroista ehkä erilaisia kortteja syövän muistikortinlukijan vältyksellä siirto läppäriin/tablettiin?

  Jos osallitujia tulee mielekäs määrä 25. päivälle niin voidaan ehkä kokeilla silloin. Ja aloittaa varmaan voidaan klo 19 niin saadaan Tuomaskin följyyn?

  Ehdotan seuraavaa:
  Kisajärjestäjä toimii yksinvaltiaana tuomarina ja kisan voittaja järjestää seuraavan koitoksen. Ja jos sama henkilö alkaa voittaa kisat peräjälkeen niin järjestäjä arvotaan. Kuvat käydään kuitenkin yhdessä läpi terassiraadissa ja siirretään (ainakin parhaat otokset) myös nettiin.

  VastaaPoista
 6. Olisi kyllä mukavaa jos Roy ja Minnakin pääsisivät mukaan kisaan. Auttaisiko siis asiaa, jos lähtö olisi 21.5. klo 20.30? Kuva-aiheita 4 kpl ja kisa-aika 1,5 h? "Testikisasta" kun on kyse niin saataisiin ainakin jonkinlainen käsitys siitä mikä on järkevä aihemäärän ja kisailuajan suhde ym.

  Läppäri+muistikortinlukija saattaisi olla hyvä yhdistelmä – itseltäni tosin ei löydy kuin kortinlukija. Tai sitten katsotaan kuvat kunkin kisaajan kuvausaparaatin näytöltä?

  VastaaPoista