maanantai 16. syyskuuta 2013

Cogkola Kamikaze Pilots

Tuhannet kokkolalaisen pyöräpoolon ystävät ympäri maailmaa ovat kyselleet Cogkola Kamikaze Pilots -joukkueemme taustoista ja nimen alkuperästä. Tässäpä siis lyhyesti asiaa koskevaa infoa:

Joukkueemme nimi ei ole ihan tuulesta temmattu vaikka niin äkkiseltään saattaisi luulla. Tutustuin nimittäin Teemuun ja Samuun jo ollessamme vapaaehtoisina keisarillisen Japanin armeijan ilmavoimissa 1940-luvulla. Lentojen välillä oli toisinaan runsaasti vapaa-aikaa joten kehittelimme englantilaisilta kuulemastamme Bike Polosta "kovan alustan version", jota pelailimme lentokentän reunamilla ja sadesäällä lentokonehallissa. Mailan varret teimme lentokonealumiinista ja lavat huollon pojilta saamistamme bensaletkun pätkistä ja muista sekalaisista koneen osista.

Oleskelumme ja pooloilumme Nousevan Auringon Maassa jätti syvät jälkensä japanialaiseen kulttuuriin. Vaikka pojat vaatimattomina keskipohjalaisina eivät ehkä asiaa halua myöntääkään niin ei ole sattumaa, että esim. japanilaisten suosikkijuoma tee muodostuu yhden joukkueemme jäsenen etunimen kolmesta ensimmäisestä kirjaimesta. Tai kenenköhän rohkeus sekä ilmassa että poolokentällä mahtaa olla samurai-sanan taustalla... Moni myös luulee Japanin lipun punertavan palleron symboloivan aurinkoa mutta korjataanpa samalla tämäkin harhakäsitys; kyseessä on poolopallo. Tässä vain muutamia esimerkkejä.

Alla kotialbumistani löytynyt kuva vuodelta 1944. Vasemmalta Samu, Teemu, Olli, Yukio Seki, Saburo Sakai. (Kuva: H. Fukuda) 


2 kommenttia:

  1. Heh, iso kiitos tämän lisäämisestä! Lajissaan ehdottomasti hauskinta ikuna. Arvaan, että kuvaan on tovi uponnut ja lopputuloksesta on pakko nostaa päälakea. Kun seuraavan kerran pidät syväyskurssin, osallistun kärppänä.

    VastaaPoista