sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevät tulee! Pooloa ulkona.

Kävin halkokarilla tarkastamassa tilanteen:
 


Maaleissa on näköjään nykyään levyt, joten pallo ei karkaa. Muutama reunan aukko pitäisi tukkia, jos tuolla meinataan pelata. Muuten näyttäisi varsin hyvältä, kunhan lumet vain sulavat.

Mitäs sanotte? Pitäisikö koittaa pelata taas auringonpaisteessa?

33 kommenttia:

 1. No huh huh! Onpas vieläs paljon lunta. Mutta joo, mielestäni tuo on erinomainen paikka. Pieni kenttä tekee pelistä varmasti vielä hienompaa, eivätkä nuo reiät suuriksi esteiksi muodostu. Maalin takana ei tietenkään voi pelata mutta eipä se hirveästi haittaa. Itse ainakin haluaisin testata tuolla!

  VastaaPoista
 2. Sehän näyttää erinomaiselta. Koska lähetään lumenluonti talkoisiin?

  VastaaPoista
 3. Siistiä! Tuli tästä mieleen että, eikö Chydeniuksen koulullekkin oo väsätty joku samantapanen kenttä?

  VastaaPoista
 4. Itselleni vastaten, on. Siellä näyttäis menevän "laita-aidan" alin lankku maata pitkin, että pallo saattaa pysyä paremmin kentällä. Mutta haiskahti sorapohjalta...

  VastaaPoista
 5. No eipä tuoltakaan näytä pallo karkaavan. Kaikki käy sitten takkojen ja kiukaitten tuhkat tyhjentämässä tuonne niin saadaan nopeasti sulaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, katoin huonosti ensimmäisellä silmäyksellä :P Ton kolaaminen vois tosiaan olla aika kova sana!

   Poista
 6. On varmaan parempi kuin varikon parkkis.

  Pallo ei siis mahdu menemään laidan ali pöpelikköön? Maalintauspelin puute hieman tökkii – se kun mielestäni kuuluu lajin luonteeseen. Tietysti on mahdollista, ettei käytetä noita kiinteitä maaleja vaan tuodaan mukanamme tötsätolpat.

  Sattuuko kenelläkään olemaan tiedossa jotein asfalttialuetta (esim. työn kautta) johon voisi rakentaa kesäksi matalalaitaisen kentän? Jos ei saada kaupungilta kesäksi purettua kaukaloa ja sille pystytyspaikkaa niin kökkämeiningillä kierrätyskamasta askarreltu "matalalaitakaukalo" voisi olla yksi vaihtoehto. Siis jos vain löydettäisiin sille sopiva paikka.

  VastaaPoista
 7. Villan koululla ja ruotsinkielisellä ala-asteella on jonkin näköinen tekonurmi tai pehmeä vihreä matto. Ei olis enää hardcourt. Lisäksi maalit on isommat ja pallo karkaisi varmasti verkon läpi

  VastaaPoista
 8. Varmaan alunperin suurin syy sille, miksei tuonne lähdetty pelaamaan oli nimenomaan se, ettei maalien taakse pääse pyörimään. Mutta silti kokeilemisen arvoinen paikka. Liikuteltavat tötsät tosin pienentävät pelitilaa entisestään...

  VastaaPoista
 9. Onko tuo nyt muka niin pieni? Eikö tuohon hyvin vielä erilliset maalit sovi?

  VastaaPoista
 10. Jonkin verran pienempi kyllä. Ehkä muuten vaan ärsyttää kaatuilevat tötsät :P Toisaalta, en ole koskaan muilla pelannutkaan. Onhan pienessä kentässä myös etunsa, ehkä pelistä tulee intensiivisempää. Lienee makuasia.

  VastaaPoista
 11. Talvisin tossa koulun kentällä on semmosia pieniä irtomaalejakin ja JOS niitä ei kesäks viedä pois niin niitähän tietysti vois hyödyntää. Ei oo muistikuvaa et onko niitä roudattu aina kesäks pois mut voisin käydä kattoon tässä ku lähellä asun et näkyykö niitä siellä hiekkakentällä.

  VastaaPoista
 12. Halkokarin pelikentän pituus on n.23,5m ja leveys n.12,5m.
  Alueella on tällä hetkellä 2kpl siirrettäviä verkottomia jääkiekkomaaleja.

  VastaaPoista
 13. Kiitos jussip mitoista.
  Vertailun vuoksi; Wikipedian mukaan sählykentän yleisin koko on 40 x 20 m ja jääkiekkokaukalon 61 x 30 m.
  Se, mikä noista kolmesta soveltuu parhaiten meidän pooloiluihimme selvinnee vain testaamalla...

  VastaaPoista
 14. Olihan se pienempi miltä kuvissa näytti mutta ihan pelattavan oloinen. Törpöt jos pitäisi maaleina niin säästäisi siinäkin vähän tilaa. Kuka lähtee huomenna illalla lumenluontitalkoisiin?

  Vai onko Tuomas kysellyt laidoista?

  VastaaPoista
 15. Mulla ois tiedossa yhdet luultavasti halvat sählylaidat. Niissä on vaan semmoinen mutta, että ne on pahviset....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahviset!? Voisitko laittaa näytille kuvaa laidoista? Ja selvittää varmuudeksi hinnan?

   Poista
  2. Pahvisten laitojen hinnaksi mainittiin joitain kymppejä, eli tuskin edes yhden sisäkerran hintaa. Epäilimme pahvilaitojen jäävän lyhytikäisiksi. Ylimääräisenä on myös vaneriset salibandylaidat. Nekään eivät sellaisenaan kestä kovin kauan ulkona.

   Ehdottaisin vaneristen lakkaamista, komeat cogkola -logot aluksi pohjille.

   Tuleeko puoltoääniä vanerille? Laitan itse 20e pottiin heti.

   Poista
  3. Vaneriset varmasti jo ajaisi asiansa. Mukana mutta ensin pitäisi keksiä mihin kasata ja missä säilyttää.

   Poista
  4. Aivan.
   Vanerilaidat kuulostaa tosi hyvältä. Nyt mietintämyssyt päähän ja/tai suhteet kehiin, jotta löydetään yritys/muu taho, joka antaisi asfalttialueen (+säilytystilan laidoille?) käyttöömme. Joko vastikkeetta, pientä korvausta vastaan tai sponsorointipohjalta.

   Poista
 16. Pikiruukissa toimineen kirpparin yläkerrassa on muuten reilunkokoinen liikuntasali, joka on täysin käyttämättömänä. Kiinteistö on Nsa:n omistuksessa, mutta varmaan aika epätodennäköistä, että sinne pääsisi...

  VastaaPoista
 17. Kävin mittailemassa Botnia Printin takapihaa, ois aika julmasti mustaa asfalttia ja aidat ympärillä. Jos vanerilaidat on mahdollista kerätä kasaan pelien jälkeen, niin luulen että pelilupa saadaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa näyttää hyvältä! Mikäli vanerilaitojen hinta on kohtuullinen ja BP (ei voi olla sattuma, että yrityksellä on Bike Polon alkukirjaimet) suhtautuu asiaan myönteisesti niin mun mielestä tuo yhdistelmä voisi toimia.

   Vastineeksi BP:n logon voisi kenties laittaa ainakin blogiimme (tähän mennessä lähes 22 000 katselukertaa), tarraa pyöriimme ym.?

   Jos Antti voisit siis kysyä niiden vanerilaitojen hintaa ja niistä koostuvan valmiin kentän kokoa? Ja Teemu BP:n virallista kantaa?

   Voitaiskohan laidat kasata esim. BP:n pihan perälle pressun alle sateen suojaan? Näin ehkä pärjättäisiin ilman niiden pintakäsittelyä? Ja ne olisi helposti kasattavissa halutessamme?

   Poista
  2. Hyvä Jokke! BP - nomen est omen (kyllä, pistin kaiken sivistykseni peliin).

   Poista
  3. >Antti – foto ois kiva yllätys!

   Poista
 18. Paljonkohan käytöstä poistetusta pienestä merikontista pitäisi maksaa. Olisi kyllä tyylikäs varasto- ym. rakennus varsinkin, jos sen maalasi vuokraisännän rakennuksen väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konteistahan on väkerretty paljon mielenkiintoisia sovelluksia - jopa asuinkäyttöön. Faircompanies tekee kivoja minidokkareita mikrokodeista.

   Poista
  2. Freitagin konttikonttoriviritelmä on mielestäni yksi onnistuneimmista: http://www.treehugger.com/sustainable-product-design/freitag-recycled-shipping-container-store-in-zurich.html

   Poista
  3. Vielä syvemmälle Off-Topic-suohon vajoten:
   http://www.archdaily.com/10620/puma-city-shipping-container-store-lot/

   Poista
 19. Lupa myönnetty Bp:n taholta. Ei muuta kuin laitakaupoille.

  VastaaPoista
 20. Loistavaa. Kiirehdin näköjään turhaan :)

  Antti sitten vain kertoo mihin maksetaan niin saadaan laidat käyttöön!

  VastaaPoista