lauantai 1. kesäkuuta 2013

Pyöräni: Torpado

Eilen illalla viihdejaoston illanistujaisiin pääsemättömänä kotimiehenä tuhlasin aikaani nettiä selaillen. Piipahdin fillaritorilla perinteisen kierroksen runkosettejä, satuloita ja muut pyörät -osiota pläräillen.

Hetki ennen sivuille päätymistä, Jussi P. oli lisännyt uuden myynti-ilmoituksen Torpado-nimisestä pyörästä. Klikkasin ilmoitusta. Silmieni eteen pläjähti kuva yksityiskohtiaan myöten timmissä kunnossa olevasta 80-luvun italialaisesta kaunokista (ei, se ei ollut Sabrina). En tiedä minkä vauhkoontumisen vallassa ostopäätökseni tein, mutta laitoin Jussille heti viestiä, että ostan pyörän. Viestiin ei kuulunut vastausta useaan minuuttiin. Olin varma, että tapani mukaisesti olen myöhässä. Pian kuitenkin arveluni osoittautui vääräksi - viesti saapui ja Jussi lupasi varata pyörän minulle.

Aamun kevätjuhlakoitosten jälkeen hurautin onnesta soikeana Jussin luo. Kaupat tehtiin ja siinä se nyt tönöttää kotipihassa, Torpado.


EDIT: Kuva kävi Lightroomissa

13 kommenttia:

 1. Mainiota Tuomas! Tämä on hieno lisä cogkolan monivaihde-jaoston riveihin :)
  Meinaatko pitää vaihteellisena, vai riisutko?
  Joko ilmoittaudutaan Arvon Kuntoajoihin ;)
  Onnittelut!

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! Takatuubia ja satulaa lukuunottamatta pyörä on alkuperäisessä asussa, joten en uskalla tehdä rasvauksen lisäksi pyörälle mitään. Pyörällä on ajettu todella vähän. :)

  Milloinkas ne Arvon Kuntoajot on? Lähdetään ihmeessä!

  VastaaPoista
 3. Huomasin juuri, että kuntoajot ja mahdolliset suomigutzit ajoittuvat samalle päivälle, eli 29.6.
  Pitääpä pohtia tarkemmin kumpaan satsataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvon Kuntogutzit. Jop, pohdintamyssy päähän. :)

   Poista
 4. Juu, onneksi olkoon! Cogkolassa on viime aikoina tehty Vintage Italian Racing Bicycles -rintamalla kyllä loistokauppoja. On kyllä pakastavedetyn näköinen peli - jopa punppukin näyttää alkuperäiseltä.
  Mäkin voisin ehkä lähteä Kuntoajoihin. Ja Retrokilpureihin ensi vuonna koko lössi, jookostajoo?

  VastaaPoista
 5. Jep, makee peli, hienoa että pysyy Cogkolassa. Hämmästyttävän hyvässä orginaalikunnossa, mitä Jussin myyntikuvia katoin. Kaino toivomus, että tästä ei fixiä tehtäis, eihän :) Ensi vuonna ehdottomasti Cogkola monivaihde-ryhmä Retrokilpureihin, oli hieno tapahtuma tänä vuonna ja Råbergin Mikon Rossin Ghibli oli kyllä mykistävä peli. Tai sitten ryhmä Elokuussa Vauhtiajoihin Helsinkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pysyy vankasti vaihteellisena ja tällä setupilla. Vain satula on etsinnässä, musta Turbo tai muu vastaava. :)

   Retrokilpurit ja Vauhtiajot, molemmat kuulostavat loistavalta!

   Poista
  2. Juha, nyt kun ollaan asian äärellä niin millä aikataululla rossin vapautui? Pistä vaikka anttipitka gmailiin mitä osaa tulee mukaan...

   Poista
 6. Kannatetaan kaikkea yllämainittua!

  VastaaPoista
 7. Terve!

  Mikäli ehdit ja viitsit, niin voisitko laittaa pientä tietoa ko. pyörästä.
  Olen ostattelemassa täällä Oulussa vastaavaa samanlaisella väritykselläkin jopa, mutta en löydä mistään mallia saamani kehnon kuvan perusteella saatikka muutakaan tietoa.
  jarpe882@gmail.com
  Jari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, pistän mailia ja voin laittaa pari kuvaa lähemminkin pyörästä.

   Poista