tiistai 4. kesäkuuta 2013

Cogkola VintaGear?

Koska vanhojen vaihdepyörien – varsinkin italialaisten vintage-kilpureiden – määrä on viime aikoina kasvanut ilahduttavan räjähdysmäisesti cogkolalaisten keskuudessa niin pitäisikö tälläkin suuntautumisen muodolla olla oma logonsa? Varsinkin kun näytämme olevan varsin suvaitsevainen yhteisö mitä tulee vaihteiden määrään(kin). Ehkä tuollaisen tarran voisi lätkäistä pyörävanhuksiimme kun lähdetään porukalla Arvon Kuntoajoihin, Retrokilpureihin, Wauhtiajoihin, L'Eroicaan ja Anjou Vélo Vintageen...
Tuo väriyhdistelmä ei välttämättä ole paras mahdollinen – ja juu, tiedän että logon kaikissa rattaissa on sama piikkimäärä.

18 kommenttia:

 1. No tottahan toki - hieno on! Luin muuten aluksi, että siinä seisoo Cogkola Vihta Gear.

  VastaaPoista
 2. Mukava idea :) Ainoaksi ongelmaksi muodostuu se, etten haluaisi vaarantaa mahtavaa disco-hile-maalausta mahdollisilla tarranjämillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulaputkeen. Siinä itselläkin nököttää viimevuotinen Retrokilpuri-tarra. Ja lisää mahtuu...

   Poista
 3. Saakohan tuleviin bryggan- ja hickarö-lenkkeihin osallistua monivaihteisella kulkupelillä, sillä kun olisi tällä hetkellä (poolopyörän lisäksi) eniten intoa ajella?
  Samalla kyselen, olisiko kiinnostusta lähteä heittämään näillä kilpureilla lenkkiä jossain vaiheessa? Itse haluaisin kovasti ajaa pidemmästikin, mutta porukalla olisi mukavempaa :)
  Huomasin ettei kannata ohikulkutietä pitkin lähteä tuubeilla ajelemaan, joutuu taluttamaan kun on noita tietöitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahva kyllä-ääni kilpurilenkille! Huolestuttavan vähille kun on jäänyt kilpurilla ajot viime ja tänä kesänä. Kaupunkiajot ja työmatkat mieluiten fiksillä mutta kyllä hieman pidemmät lenkit vetäisee mielellään välillä vintage-raaserilla.

   Poista
  2. Tunturi-mies sanoo kyllä kilpurilenkeille ja tarralle.

   Poista
 4. Kyllä pitää tarraa olla. Osoittaa monipuolisuudesta.

  VastaaPoista
 5. Arvon Kuntoajot lähestyvät huimaa vauhtia.. Itse haluaisin ehdottomasti osallistua (ellei olla synnärillä tuolloin), olisi silti erityisen mukavaa jos voisimme edustaa cogkolaa suuremmalla joukollakin.
  Onko muita kiinnostuneita? Pistetäänkö tiimi pystyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 29.6. Näyttäis olevan. Itse kuvittelin 60km pätkän olevan sopiva.

   Poista
  2. Edelleen kiinnostaisi kyllä kovasti ja tuo 60km olisi varmasti passeli. Torpado huutaisi lyhyempää stemmiä ja tuubien liimausta ennen sitä.

   Poista
  3. Liimaa ei löydy mutta vara-tuubeja voin ottaa mukaan. Pitää päivittää tuubiliima-tilanne ennen tapahtumaa. Takatuubi kestänee tulevat lällärit mutta uuden ajattelin laittaa paikoille ennen 29.6.

   Poista
  4. Osallistun Colnagolla - ehkä frouva+Olmo -yhdistelmän kanssa. 60 kilsaa tuntuu hieman haastavalta mutta eiköhän se mene...

   Vink: Varatuubi kannattaa venytellä hyvin etukäteen (säilyttää vaikkapa ylimääräisen vanteen päällä) jotta se on helpompi laittaa paikoilleen hädän hetkellä. Ja liima kannattaa ymmärtääkseni heittää tuubiin jo ennen reissua.

   VastaaPoista

   Poista
  5. Tuubiasioissa olen täysin neitseellinen, joten kiitos vinkeistä! Mitähän tavaraa tuo liima mahtaa olla? Torpadon tapauksessa vanhat tuubit olisi liimailtava uusiksi, etteivät lähde kehältä omille teilleen.

   Poista
  6. Omaa, tuubeille tarkoitettua kumiliiman näköistä mönjää, muuta en tiedä. Sotkee sormet, tuubit ja vanteet – ainakin meikäläisen käytössä... Tuubit ja liimatuubit olen hakenut Maunumäeltä mutta niitä saattaa löytyä kyllä Kokkolastakin.

   Poista
  7. Arvon Kyntöajoista sen verran, että katsoin vasta nyt mitä ilosta pitäisi maksaa. Aika Arvokasta hommaa näyttää olevan. Tuo 40 euroa 60 km:n lenkistä tuntuu kyllä hieman kohtuuttomalta – 30 km/15 euroa vielä menettelisi. Eli perun alustavan ja epävirallisen osallistumishalukkuusilmoitukseni. Ja odottelen innolla Cogkolan Kuntoajoja...

   Poista
  8. No katoppas! Pistetäänkö varjoajot pystyyn? Nim.merk. Matti på kukkaro

   Poista
  9. Olipas se tyyristä lystiä! Varjoajot olisi muy bien, Roykin voi osallistua, mikäli muuttamiselta ehtii!

   Poista