sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Mallikasta menoa

Selailin vieroitusoireissa poolovideoita ja löysin tämän. Parhaita skabapätkiä, joita olen nähnyt. Vauhtia, taitavaa pelaamista ja ote on ammattimainen. Videota katsellessa tulin siihen tulokseen, että on pakko tehdä kirpparikierros. Mukaan saisi ainakin lähteä oikean käden jykevämpi hanska, vasempaan käteen jotain kevyempää ja asianmukaisempaa vaatetusta.

Lisäksi kun olen noita videoita nyt katsellut, niin eipä ole paljon bullhorneja näkynyt. En toisaalta ihmettele yhtään: Omien kokemusten jälkeen voin sanoa, ettei malli ole mitenkään ideaali lajiin. Painopiste on liian sivussa otteen ollessa vertikaalinen. Lisäksi jarru on liian kaukana, ja kiihyttely käynnistyy liian hitaasti tuosta otteesta. Ohjaustanko täytyy siis vaihtaa, vaikka toisaalta olisi kyllä aika ässää ostaa ihan reilusti vain toinen pyörä. Saisi customoida enemmänkin. 

Päätöksiä, päätöksiä.

Tässä pätkässä pelataan muuten pätevän näköisillä mailoilla. Pään alaosa on keskeltä hieman kapeampi ja siinä on pyöreä reikä. Voisin kuvitella, että pallon pyörittely sujuisi tuolla mallilla todella tehokkaasti.

5 kommenttia:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=Xc27Tu0R2xQ

  Siisti tekniikka. Tietääkö joku, onko säännöissä sallittua kuljettaa palloa mailassa tuohon tyyliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni kuljetus tuohon tapaan on sallittu mutta maalia ei tuosta varmaankaan saa vipata vaan maalilaukaus on oltava selkeä lyönti mailan päällä. Hieno temppu, mutta hieman epäilyttää onko tuosta taidosta hirveästi hyötyä todellisessa pelitilanteessa...

   Poista
 2. Pelitempo näyttää kyllä Lontoossa olevan huomattavasti kovempi kuin meillä! Osasyynä varmaan pyörien pienemmät välitykset ja pienempi pelikenttä? Meikäläisellä on ainakin välitys ihan pielessä. Ensi kerralla voitaisiin ehkä rakennella kokeeksi hieman pienempi kenttä?

  VastaaPoista
 3. Siis kyllähän me voidaan nuo harjoitusvastuksiksi ottaa.

  VastaaPoista
 4. Morjens,

  Teillä näyttää täällä olevan mukavan aktiivinen tää poolofiilistely niin ajattelin jakaa teille muutamia omia vinkkejä pelin tiimellykseen. Asuskelin ite syksyn Budapestissa ja siellä pelailin paikallisten konkareiden kanssa ahkerasti pooloa. Muutamia asioita mitä siellä huomasin oli se, että kukaan ei pelannut fiksillä ja porukoiden välitykset on tosi kevyet ja mailat keskimäärästä lyhyemmät mitä ite yleensä käyttäny. Myös jääkiekkohanskat olivat kovassa huudossa ja yleensäkin pelin luonne oli astetta rajumpaa mitä suomessa pelatessa on tottunut. Myös maalivahti peli oli tärkeässä osassa varsinkin pienemmällä kentällä pelatessa, jossa vauhdit eivät pääse kovin suuriksi ja peli pyörii monesti maalin ympärillä.

  Alkaa vituttamaan, kun talvi on niin pitkä, ettei pysty pelaamaan pooloa ja kova polte kentälle alkaa olemaan. Täytyy uusi poolopyörä koittaa spekstata tässä talven aikana ja koittaa saada Oulusta porukka pelaamaan teidän sisäkentälle.

  T: Ilkka (dras yksivaihteelta)

  VastaaPoista