perjantai 15. maaliskuuta 2013

PillimuoviProto

Versio 1 on tässä kaksi 2mm:n kiekkoa päällekkäin ja kevyt on . Helppo tehdä, veemäinen asentaa. Uteliaille tiedoksi, halkaisija on 53cm ja sillä saa optimimäärän kiekkoja levystä ilman hukkapaloja.


3 kommenttia:

 1. Joo, hyvältä näyttää. Ja kiva, että homma on jo protovaiheessa.

  Pari oman suojukseni askarteluun/käyttökokemukseen perustuvaa juttua:

  Miten montaa eri kokoa noita on tarkoitus tehdä eli voiko jokainen tilata suojuksen haluamallaan halkaisijalla? Vai tehdäänkö suojusta esim. parilla eri halkaisijavaihtoehdolla? Itse ehkä haluaisin, että suojus olisi hieman suurempi suhteessa vanteeseen, jolloin lopputulos näyttäisi enemmän levykiekolta. Siis turhamainen visuaalinen peruste. No, ehkä se myös suojaisi paremmin pinnoja, pysyisi paremmin paikoillaan(?) ja olisi turvallisempikin? Tällöin venttiilille täytyisi ehkä tehdä pumppaamisaukko?Omassani on, mutta nippusiteen irrottaminen ja suojuksen raottaminen pumppauksen ajaksi on sen verran helppoa, etten aukkoa suojukseen välttämättä kuitenkaan tekisi. Ja toisaalta jos suojuksen halkaisija on riittävän pieni, niin pumppaaminenhan onnistuu ilman aukkoakin.

  Pitäisiköhän reunojen kiinnitysreikäparien reikien keskinäinen etäisyys olla suurempi? Tällöin yksittäisen pinnan ei tarvitsisi osua juuri reikäparin kohtaan. Omassa (ja Fixcraftin) suojuksessani reikäparin etäisyys on melko suuri – samoin kun sen etäisyys suojuksen reunastakin – jolloin kiinnittäminen on mielestäni tosi helppoa koska aina sitä jokin pinna osuu nippusiteen kohdalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin sitä mieltä, että jokainen määrittelee halkaisijan omien mieltymysten mukaan. Jos noita koneella leikataan, niin konehan ei välitä. Ja sellasen levykiekkomaisen minäkin haluaisin tehdä, tuli todettua että tuo valikoitui optimaalisen levynkäytön mukaan. Kun halkaisja menee n.60cm mikä on 28'' normivanteen kiekon suurin halkaisija, alkaa tuosta levystä tulemaan hukkapalaa aika reippaasti. 3,2x2,2 levystä tulee 53cm 24 kiekkoa ja 60cm 15 kiekkoa.

   Kiinnitysrei'stä sen verran että jos pillimuovissa on kiinnitysreikien väli suuri, niin muovi ei kestä nippusiteellä kovaa kiristystä(kokeiltu). Toisekseen asennusvaiheessa ei ollut kummoinen homma painaa reikä pinnojen vierestä jolloin kiinnityksen sai hyvin. Toisaalta jos kiekko täyttää vanteen kokonaan, niin tarvetta saada nippusidettä tiukalle ei ole, koska eihän se pääse luistamaan mihinkään.

   Poista