sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Blogin kehittäminen

Viikonloppuna saatiin pooloilujen yhteydessä suullisena palautteena muutamia hyviä blogia koskevia kehitysideoita – jotka toteutettiin saman tien.
Tähän palautelankaan voitte antaa blogin rakennetta, sisältöä ja ulkoasua koskevaa kirjallista palautetta sekä kehitysideoita ym.

29 kommenttia:

 1. Hyvä Olli! Tästä onkin hyvä turista. Blogger ei ole alustana kaikista joustavin, mutta yllättävän moneen se taipuu. Voin jatkossakin värkkäillä mieluusti esim. teknisluontoisia asioita.

  Itse tykkään yleensä aika kevyistä ja vaaleista ulkoasuista, mutta tässä tapauksessa tumma pohja toimii oikein hyvin. Kehitysideana tuo pääbanneri voisi toimia myös sliderina eli niin, että siinä pyörisi kuvasisältöjä esim. kuvarasteista, pooloista jne. Klikkaamalla pääsisi sitten pujahtamaan johonkin toiseen paikkaan.

  Pyörien esittelysivu / lanka olisi mukava lisä pakettiin. Pistetään se pian aluille! Kaikkinensa blogi on kyllä kätevä väline yhteydenpitoomme ja kiinnostavien juddujen jakoon.

  VastaaPoista
 2. Itse näen tämän nykyisen blogin jonkinlaisena beta-versiona, jolla homma on saatu käyntiin ja jossa voidaan testata sekä tekniikan taipumista että blogin sisältöä, rakennetta ja ulkoasua. Kehitetään blogia siis yhdessä mahdollisimman toimivaksi ja ulkoasultaan messeväksi.
  Slider on hyvä idea!

  VastaaPoista
 3. Tähän lankaan voitte lähettää myös esim. suosikkilinkkejänne lisättäväksi blogin linkkilistaan.
  Ja tarkennuksena: tuo edellisessä postauksessani mainitsema "yhdessä" tarkoittaa kaikkia cogkolalaisia.

  VastaaPoista
 4. Mitään mahdollisuutta ei liene ominaisuudelle joka nostaisi foorumityyliin kirjoituksen johon on tullut uusia kommentteja ylimmäiseksi? Tällätavalla olisi helpompi pitää esin osto/myynti osiota eikä tarvitsisi esim uusista kuvista tehdä aina uutta kirjoitusta.

  VastaaPoista
 5. En tiedä tuliko uusimmat kommentit osio edellisen kommentin jälkeen vai oliko jo olemassa mutta tuohan ajaa melkein saman asian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin sen eilen, kun pooloissa tuli puhetta samaisesta ominaisuudesta. En vielä keksinyt koodirimpsua, jolla saisin nostettua vielä sen jutun "pinnalle", jossa uusimmat kommentit on.

   Mutta totta, tuo uusimmat kommentit -kohta helpottaa navigointia jo jonkin verran. Suosituimmat postaukset on myös mahdollista tehdä listaksi. Se taas rankkaa jutut lukukertojen perusteella.

   Poista
 6. Alkaa toi offtopic olemaan aika raskas selata loppuun (etenkin puhe-elimellä). Ja jonkun vanhan postauksen löytäminen johon haluais kommentoida on hankala löytää, kun ne siirtyy jatkuvasti taaemmaks etusivulta.

  Ehdotus:
  Integroitu "foorumi" blogiin (Linkki)
  Näin sais selvästi erotettua keskustelut ja blogimaisemmat postaukset (esim. Poloajat, kuvat, (tuote)arvostelut jne.).

  Tai ehkä mulla vaan on vaikea tottua tämmöiseen blogimaailmaan kun on foorumeita ahkeraasti tähän asti käyttänyt =P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin äsken vasta että postien löytäminen ei mikään ameriikan temppu olekkaan (ainakaan vielä). Oikeasta laidastahan noi otsikot löyty.. Mutta vähän harmittaa kun ei otsikko nouse automaattisesti etusivulle jos niihin on tullut uusi kommentti.

   (Ja vaikuttaa siltä että jos kommentoi google-käyttiksillä se ei ilmesty "uusimmat kommentit"-kohtaan? Vai onko siinä vaan joku tietty päivitysväli?

   Poista
  2. Uusimmat kommentit -toiminto poimii kommentit RSS-syötteestä, jolloin viivettä tulee jonkin verran. Periaatteessa kommentoidun jutun otsikonkin saa kyllä tuohon "uusimmat kommentit" -kohtaan. Kokeilinkin sitä jo, mutta silloin luettavuus vähän kärsi. Voisin sitä vielä kehitellä.

   Foorumi on loisto idea ja tuo oli uutta, että sen voisi upottaa Bloggeriinkin. Olin pähkäillyt Wordpress + buddypress + foorumi-tyyppistä komboa (esim. Tavarafillari.fi -sivusto on tällainen).

   Onko sinulla Mika webbipuolella osaamista? Saataisko me tuo Blogger-foorumi pykättyä pystyyn? Itse olen melko alkeellinen koodin räpeltäjä. :)

   Poista
  3. Joskus aikoja sitten leikkiny webbijutuilla viimeks, mutta kaitpa siitä o vielä jotakin muistissa =P Mutta mukava olis koittaa, täysin uus ympäristö tämä blogger.

   Pienoinen onkelma on se että ei taida miul löytyä mitään oikeuksia lähettää uutta matskua.. ainoastaan kommentointi skulaa.

   Poista
  4. No kappas kehveliä! Pistähän mailiosoitteesi tänpäin niin: tuomasPISTEhaliÄTgmailPISTEcom :)

   Poista
  5. Loistavaa! Onko ulkoasua mahdollista saada yhtään selkeämmäksi?

   Poista
  6. Mahtavaa työtä Joukainen! Pystyykö ulkoasua muokata css:llä vaiko hä?

   Poista
  7. Itse "runko" on aikalailla lukittu palveluntarjoajan toimesta, etusivulle löytyy pari vaihtoehtoa miten otsikot/alaotsikot näkyy (vaihdoin nyt toiseen, ehkä hieman selvempi?). Mutta värit/CSS on täysin muokattavissa.

   Kun vaihtoehtoja tutkiskelin niin tulin tulokseen; "Siistimpi" foorumi vaatii mySQL tukevaa palvelinta (anvia ei peruslaajakaistalaisille ilmaseks tätä tarjoa =( ), tai sit joku maksullinen valmisforum-ratkaisu.

   Poista
  8. Parempi. Tällä varmasti sitten mennään. Ei muuta kun etusivulle linkki foorumille. Riittäisikö nämä kolme ala otsikkoa jotta pysyy selkeänä? Pyöräily, poolo, Off topic?

   Poista
  9. Wordpressit ja muut vastaavat vaativat myös itse houstattuina mySQL-tuen, joten foorumia voi ajatella joskus tulevaisuudessa siltä kantilta. Minusta tekemäsi systeemi vaikuttaa erittäin hyvältä!

   Poista
  10. Teen linkin foorumisivulle tuohon sivupalkkiin.

   Poista
  11. Jeba, alaotsikot lukittu (lisäsin vielä ton kehitys-threadin otsikoiden ulkopuolelle).

   Asiallinen linkki, luulis että ei jää huomaamatta =)

   Poista
  12. Olisihan tuonne tietysti voinut vielä jonkun Osto ja myyntipalstan laittaa...

   Poista
  13. Niitähän netti o pullollaan, ja aika huonosti (kylläkin tarkasti) tavottaa mahdollisia ostajia täällä. Sovitaanko vaikka että yleiseen-osastooon pistetään viestit "Myynti:"/"Ostetaan:" etuliitteellä?

   Poista
  14. .. Ja katsotaan jonkun ajan päästä jos niitä alkaa olemaan reilunpuoleisesti, niin tehään sit uus osasto niille.
   Tosin loppupeleissä ei siitä haittaakaan oo =P Avaan pollin tonne niin saadaan demokraattisesti äänestettyä asiasta =D

   Poista
  15. Totta sekin. Yleensä tykkää vaan kysyä paikallisilta ensin jos jotain on hakusessa. Kyllä kai se yleisen alla topikkikin siihen riittää.

   Poista
 7. Tavarafillari tyylinen ratkaisu olisi kyllä hyvä. Foorumin kun pitää vain mahdollisimman yksinkertaisena kun käyttäjiäkin aika vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://cogkola.1088882.n5.nabble.com/ ton tyylista aattelin..

   Poista
  2. ja aina unohtuu, FOORUMILINKKI. Niille jotka ei jaksa copypastettaa =P

   Poista
 8. Lisäsin uudenlaisen uusimmat kommentit -hilavitkuttiminen. Nyt päivittyy tiedot ilman viivettä. Kommentoidun jutunkin näkee, kun siirtää hiiren siihen "Lue lisää!" -tekstin päälle.

  Ei vieläkään täydellinen, mutta parempi kuin edellinen. :)

  VastaaPoista
 9. Blogiin on tehty muutamia muutoksia eilen saatujen palautteiden pohjalta:

  Uusimmat kommentit –osiossa näkyvien kommenttien lukumäärää on nostettu kahteentoista.
  Ajankohtaista-osioon on nostettu ajankohtaisten juttujen lisäksi myös muutamia "kestoaiheita".
  Foorumi on poistettu (ainakin toistaiseksi) vähäisen käytön vuoksi.

  Antakaapa palautetta jatkossakin!

  VastaaPoista