torstai 28. maaliskuuta 2013

Poolomailat

Vaikka toisaalla ollaan jo hieman aloiteltu mailakeskustelua niin tehdäänpä tällainen lanka, jossa sitä voitaneen jatkaa. Tänne voi siis laittaa vaikkapa mailan rakennetta ja materiaalin hankintaa koskevia kysymyksiä ja vinkkejä. Kuvia omista mailaviritelmistään voi lähetellä esim. Flickr:in Cogkola-ryhmään.

4 kommenttia:

 1. Minulta löytyy mustaa poololapavärkkiä, joka on halkaisijaltaan ja paksuudeltaan samaa matskua kuin Throw In Polon Heavy-lapa. Värkkiä riittää n. kuuteen lapaan.

  Ihan ilmaiseksi saapi noutaa Ykspihlajasta. Voin myös tuoda peleihin (tuomas.hali ÄT gmail PISTE com).

  VastaaPoista
 2. Nämä mailajutut on vähän henkimaailman hommia. Jokainen kai värkkää jollain tavalla omaa pelityyliään tukevan mailan. Mutta Iikan kanssa huomattiin tällainen Cogkolalaisten mieltymys erittäin kevyisiin mailoihin ja lapoihin.
  Lasikuituisia suksisauvoja, kipsilevyankkureita, putkimuhveja, tulta, teippiä, mitä vain, jos se on edes jotenkin turvallista tavaraa.
  Aina kannattaa kysyä muilta ja kuunnella muita, minä en esimerkiksi tajunnut tota kierteiden "rikkomista", jolla estetään lavan kiintysruuvin löystyminen itsestään.

  VastaaPoista
 3. Itse pähkäilin miten kiinnittää ruuvi alumiinisen laskettelusauvan onttoon päähän. Kunnes kuulin Iikan ratkaisusta eli sauvan sisään sijoitetusta metallisesta kipsilevyankkurista. Seuraavan mailani aion rakennella tällä kiinnitysmeiningillä.

  Nykyinen lapakiinnitykseni eli sauvan pää muovisesta 63 mm:n vesijohtoputkesta tehdyn lavan pohjasta läpi ja ruuvikiinnitys sivusta lavan ja sauvan läpi on sinällään tukeva mutta ehkä turhan monimutkainen. Lisäksi lavan kyljessä törröttävät ruuvinkannat ym. saattavat haitata lapelyöntiä...

  VastaaPoista